Produkter för syra sorbisk e200 (2)

Citronsyra

Citronsyra

Citronsyra förekommer naturligt i citrusfrukter, men kan också produceras. Industriell citronsyra framställs huvudsakligen genom jäsning eller kemisk reaktion. Den senare metoden används i cirka 90 % av den globala produktionen och innebär jäsning med hjälp av enzymer och mikroorganismstammar, oftast Aspergillus niger. Citronsyra har förmågan att stabilisera emulsioner och förhindrar separation av fett. Den färdiga produkten finns i form av pulver eller granulat som anhydrat citronsyra.
Citronsyra

Citronsyra

Citronsyra finns naturligt i citrusfrukter, men kan också tillverkas. Industriell citronsyra produceras främst genom fermentation eller kemisk reaktion. Den senare metoden används i cirka 90 % av den globala produktionen och involverar fermentation med enzymer och mikrobiella stammar, oftast Aspergillus niger. Citronsyra har förmågan att hjälpa till att stabilisera emulsioner och förhindrar separation av fetter. Den färdiga produkten finns tillgänglig i form av pulver eller granulat som anhydrat citronsyra.